top of page
Search
  • Writer's pictureHJ Hunter

Scholen ontvangen uitnodiging voor educatieve rondleiding met creatieve opdrachten

Met de klas een echte migrantenwijk bezoeken… kennis maken met de bewoners…. horen hoe zij zelf denken over thema’s als migratie, integratie, samenleven in diversiteit, of etnisch profileren door de politie…  is dat mogelijk?

Vanaf 19 maart kan het, in Centre Ceramique in Maastricht. Twee docenten maatschappijleer (voor het voortgezet onderwijs en het Mbo) hebben speciaal voor deze tentoonstelling een educatief programma ontwikkeld, dat prima aansluit bij de vakken maatschappijleer, burgerschap, geschiedenis en godsdienst. Er is bovendien rekening gehouden met de belevingswereld van jongeren, zodat het bezoek en de opdrachten goed aansluiten bij hun interesses. Zo maken de leerlingen kennis met Yassin, een jonge rapper met Marokkaanse roots die zingt over de meerdere gezichten van zijn wijk. Een van de onderdelen van het programma is zelf een blog maken over een thema dat de leerling belangrijk vindt.


Meer weten? Neem contact op met Centre Ceramique! En plan een bezoek met de klas aan deze bijzondere expositie! Aanmelden kan bij: miriam.mordang@maastricht.nl of bel 043 - 350 5570/ 350 5568.

Elke zaterdag lezen vrijwilligers Franstalige boeken met kinderen in Bressoux | Beeld HJ Hunter

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page