top of page

CREATIEF TEAM

I Believe | De wereld in een wijk is een productie van Visto studio, opgericht door HJ Hunter. 

 

Visto Studio is een niet-commerciële netwerkorganisatie van fotografen, filmmakers, muzikanten, designers en vertalers. Wat ons verbindt is een interesse in de thema’s van onze tijd. We willen verhalen vertellen met diepgang. Verhalen die ergens over gaan. Die relevant zijn voor een breed publiek. Het resultaat zijn autonome producties, verteld vanuit een onafhankelijke journalistieke positie.

Fotografie

Beelden: HJ Hunter, Nico Bastens, Paul Salemink

Fotobewerking: Nico Bastens

Films

Camera & montage: HJ Hunter

Camera support: Bram Rusman

Ondertiteling: Lisa Artois, Maaike de Wijs, Sytske de Jong

Kleurcorrecties & geluid: Iñigo Viu

Muziek: Avishai Cohen: Nu Nu (Continuo, 2006), courtesy of Razdaz Record

Teksten

Auteur: HJ Hunter

Vertaling: Lisa Artois, Maaike de Wijs,

Sytske de Jong

 

Design

Logo & grafisch design: Paul van der Veer 

Multimedia & website design: HJ Hunter

Website realisatie: Sékou Nabe

 

 

Educatief programma

 

Ontwikkeling: Hennelien Stoorvogel, Frank Sterk

Foto Lisa 10x15 72 DPI.jpg

Lisa Artois

vertaler

 

Slaagde in 2017 magna cum laude als Master of Arts aan de Universiteit Gent in het vertalen van Nederlands, Engels en Frans. Ze leert ook Koreaans en Vietnamees en houdt zich vooral bezig met vertalingen in de toeristische en culturele sector.

Foto Nico 10x15 72 DPI.jpg

Nico Bastens

documentair fotograaf en filmmaker

 

Deed de Nederlandse Fotovakschool, slaagde cum laude aan de Fotoacademie Amsterdam. Won in 2012 twee prijzen bij de Photo Academy Awards en een derde prijs bij De Zilveren Camera. Publiceert in De Limburger en De Volkskrant. Reisde meerdere keren naar Armenië om te fotograferen voor een goede-doelen organisatie. Met als resultaat het multimediale ‘Armenian Perseverance’.

Foto Henk 10x15 72 DPI.jpg

HJ Hunter

documentair fotograaf, filmmaker en schrijver

 

Studeerde Nederlandse Letterkunde en werkte enige tijd als freelance-journalist. Deed vierjarige Masteropleiding Fotografie bij Forum beeldtaal. Publiceerde in fotoboeken en internationale foto-magazines (print en online). Exposeerde op meerdere locaties in Limburg en in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Publiceerde diverse (journalistieke) artikelen en boeken. 

Foto Sytske 10x15 72 DPI.jpg

Sytske de Jong

vertaler

 

Deed de Hogeschool voor Tolken en Vertalers, is ‘native speaker’ in Nederlands en Frans en heeft haar eigen vertaalbureau Latourdebodegraven.nl. Vertaalde de roman Thérèse van François Mauriac, verzorgt taalcursussen en is taalcoach voor Vluchtelingenwerk.

Foto Bram Rusman - 10x15 72 DPI.jpg

Bram Rusman

cameraman en editor

 

Volgde de Multi-Media Design opleiding in Eindhoven. Tijdens zijn stage bij T36 Media werd zijn interesse in het camerawerk gewekt. Na 16 jaar in dienst te zijn geweest, is hij nu werkzaam als freelance cameraman/editor en is Motion Design zijn tweede liefde.

Foto Paul_10x15 72DPI.jpg

Paul Salemink

fotograaf

 

Slaagde cum laude aan de Nederlandse Fotovakschool en studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Werkte als allround fotograaf in diverse fotostudio’s. Heeft zich als freelancer gespecialiseerd in reportage-, reclame-, interieur- en portretfotografie. Publicaties in magazines en boeken. Exposeerde in binnen- en buitenland.

Foto Maaike_10x15 72DPI.jpg

Maaike de Wijs

vertaler

 

Is afgestudeerd als sinoloog in Leiden. Zij verzorgt onder de naam Cultural Diamond vertalingen en workshops. Verder is ze redactielid van de tijdschriften China Nu en Linguaan. In haar vrije tijd speelt ze graag fagot en guzheng (Chinese citer).

Foto Paul Van Der Veer - 10x15 72 DPI CR

Paul van der Veer

grafisch ontwerper, illustrator en fotograaf

 

Is grafisch ontwerper, illustrator en fotograaf. Na een 11-jarig verblijf in Singapore – waar hij werkte bij ontwerpburo’s Epigram en Equus – keerde hij terug naar Maastricht en werkte 7,5 jaar bij Zuiderlicht. Na die periode richtte hij Beeldplus op, en volgde hij een 3-jarige opleiding in digitale fotografie in Hasselt. Zijn ervaringen in Singapore kwamen samen in het fotoboek ‘Chinese straatopera in Singapore’, wat resulteerde in diverse exposities (o.a. Museum Het Domein in Sittard).

Foto Inigo 10x15 72 DPI.jpg

Iñigo Viu Huguet

sound engineer and editor

 

Studeerde sound engineering bij SAE in Amsterdam en is als editor gespecialiseerd in geluid- en kleurcorrecties. Houdt van fotografie en heeft een passie voor kunst, muziek en geschiedenis.

bottom of page